YK:n kulttuurijärjestö Unesco ja suoratoistopalvelu Netflix ovat yhteistyössä tuottaneet sarjan uuden afrikkalaisen elokuvantekijäpolven lyhytelokuvia. Maaliskuun lopulta lähtien elokuvat ovat olleet nähtävissä Netflixissä 190 maassa.
Vuonna 2021 Unesco ja Netflix lanseerasivat kilpailun, jossa etsittiin uusia tapoja kertoa afrikkalaisia kansantarinoita. Voittajat valittiin yli 2 000 ehdotuksen joukosta.
– Yhteishanke tekee kunniaa ikivanhalle Afrikan perinteelle, jossa siirretään viisautta sukupolvelta sukupolvelle, vanhimmilta nuorimmille, Unescon kulttuurista vastaava apulaisjohtaja Ernesto Ottone Ramirez sanoi elokuvien Pariisissa järjestetyssä ennakkokatselussa.
Netflixin Saharan eteläpuoleisen Afrikan elokuvajohtaja Tendeka Matatu puolestaan selitti, että yhtiö uskoo suurten tarinoiden yleismaailmallisuuteen.
– Tarinat voivat tulla mistä tahansa ja niitä voidaan rakastaa kaikkialla. Netflixillä ja Unescolla on yhteinen halu edistää ilmaisun moninaisuutta.
– Unesco on erityisen mielissään siitä, että lyhytfilmit tavoittivat paitsi Afrikan kulttuurin, myös Afrikan sisäisen kulttuurien moninaisuuden, Ottone Ramirez totesi.
Kuusi voittanutta elokuvantekijää ovat Voline Ogulu Keniasta, Mohamed Echkouna Mauritaniasta, Korede Azeez Nigeriasta, Goobisa Yako Etelä-Afrikasta, Walt Mzengi Corey Tansaniasta ja Loukman Ali Ugandasta. Kukin heistä sai 25 000 Yhdysvaltain dollarin palkinnon ja 75 000 dollarin tuotantoapurahan sekä luovan vapauden.