CIA:ssa tehty käsittämätön munaus, joka jäi korjaamatta Naton komentoketjussa. Näin selitettiin iskua, jonka kohteeksi joutui Kiinan suurlähetystö Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa toukokuussa 1999. Kyseessä oli ”oheisvahinko” Naton kaksi kuukautta kestäneessä hyökkäyksessä, jossa Nato oli ampunut Jugoslaviaan yli 9 000 pommia ja ohjusta.
Isku kiristi muutenkin hankalaa tilannetta. Kiina vaati Natolta anteeksipyyntöä, asian tutkintaa ja sen tulosten julkistamista sekä syyllisten rankaisemista. Yhdysvaltain selitykset ”vahingosta” eivät vakuuttaneet Kiinaa.
Jos vastuullisia olisi haluttu rangaista, sellainen olisi löytynyt helposti. Hän oli Jugoslavian sotaretken johtaja, amerikkalaiskenraali Wesley Clark, joka oli koko ajan vaatinut poliitikoilta lupaa maalien lisäämiseen ja suuremman tulivoiman käyttöön. Ne hänelle myös myönnettiin Naton huippukokouksessa huhtikuussa.
Kosovon kriisin varjolla siviilikohteiden pommitukset lisääntyivät nopeasti. Naton kohteina olivat televisioasemat, puoluetoimistot ja eräs hotellikin.
Nisin kaupungissa lentokentälle tarkoitettu rypälepommi tuhosi sairaalan ja markkinatorin. 15 ihmistä kuoli. Lentäjä selitti, ettei nähnyt pilvien takia maalia.