Vaali-iltana tulosten odotteluun on paras varata kunnon eväät. Tämä ruokaisa salaatti ja pannari riittävät kuudelle hengelle.
Vegaaniruoka on herkullista ja täysipainoista, kun yhdistelee aterioilla erilaisia palkokasveja ja viljoja.
Sateenkaarisalaatti
1 lohko keräkaalia
1 lohko punakaalia
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 sipuli
200 g pakasteherneitä
1 prk kidneypapuja
1 dl suolapähkinöitä
Kastike:
1 dl rypsiöljyä
0,25 dl soijamaitoa
1 rkl tahinia
1 limen mehu
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria
Suikaloi kaalit, sipuli ja paprika ohuiksi siivuiksi, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja sekoita ne herneiden kanssa isossa kulhossa.
Aja sauvasekoittajalla kastikkeen aineet tasaiseksi, kaada kastike salaatin päälle, lisää pavut ja pähkinät, sekoita. Hienonna salaatin päälle ruukullinen tuoretta korianteria.
Kasvispannari
30 g kasvismargariinia uunipellille
1 litra soija- tai kauramaitoa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kikhernejauhoja
1 kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
1 tl suolaa
1 rkl pizzamaustetta
kourallinen kuivattuja sieniä
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
kirsikkatomaatti
pinnalle mustapippuria myllystä
Sekoita maito, hiutaleet, jauhot ja suola sauvasekoittimella. Lisää kesäkurpitsaraaste ja hieman pienityt kuivat sienet. Mausta suolalla ja pizzamausteella. Voitele syvä uunipelti margariinilla ja kaada taikina pannulle. Ripottele lopuksi tomaatinpuolikkaat tasaisesti pannarin pinnalle.
Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia. Mausta valmis pannari mustapippurilla.