Barcelona ei ole tällä hetkellä absoluuttisen varma voittokone. Se on kuitenkin La Ligan sarjataulukon kakkosena, joskin tulevana sunnuntaina pelattava ottelu tasapisteissä kolmantena sarjataulukossa olevaa Atletico Madridia vastaan voi muuttaa tilanteen, joka on ollut käymistilassa jo pitkään.
Sekavuutta lisäsi myös viime viikonlopun tappio Real Sociedadia vastaan, jossa päävalmentaja Luis Enrique penkitti Leo Messin, Dani Alvesin ja Neymarin. Kyseinen kolmikko palasi joululomiltaan myöhässä takaisin Kataloniaan, joten koirankoppi kutsui.
Tämä ei ollut mieleen varsinkaan Messille, joka pitää myös Enriquen tähtiä suitsivaa johtotapaa liian tiukkana. Tällä hetkellä muutkin Barcelonan pelaajat ovat nähtävästi vahvassa oppositiossa Enriqueta vastaan ja toivovat tämän saavan potkut.
Messi pitää Enriquen tähtiä suitsivaa johtotapaa liian tiukkana.
Henkilövaihdoksia Barcassa on jo tapahtunut, kun urheilutoimenjohtaja Antonio Zubizarreta sai lähteä ja samalla oven avauksella poistui myös tukimiehensä Carlos Puyol. Molemmat ovat entisiä Barcelonan pelaajalegendoja. Ongelmat ovat kuitenkin muhineet kauan pinnan alla. Taustalla on jatkuva kamppailu seuran presidentin pestistä.
Tällä hetkellä vallan kahvassa oleva, varapaikalta tehtävään noussut Josep Bartomeu joutui valtakautensa aluksi tunnustamaan Neymarin siirtokähmäilyn reilu vuosi sitten. Aluksi siirtosummaksi uutisoitiin 57 miljoonaa euroa, mutta todellisuudessa Barcelona maksoi miehestä 90 miljoonaa. Lisäksi alkuperäisestä siirtorahasta vain 17 miljoonaa päätyi lopulta lähtöseura Santosille ja 40 miljonaa sujahti Neymarin isälle. Bartomeun asema on vaakalaudalla, kun tulevaisuudessa seuran jäsenet pääsevät päättämään uudesta presidentistä.
Ja kun soppaan lisää sen, että vuoden 2016 alkuun ulottuvan siirtokiellon juuri sinetöityi Urheilun kansainvälisessä tuomioistuimessa, eivät värikkäät kabinettivaiheet vähene Barcelonassa sen tavoitellessa menestystä myös kyseenalaisin keinoin. ”Blaugranan” meno on ajoittain sekavaa kuin perussuomalaisten valtuustoryhmien kokouksissa Suomessa.
Sosiaalisen median toimimisesta sekoilun polttoaineena myös Kataloniassa kertoo se, että Messin lähdettyä Instagram-tilillään seuraamaan Chelseaa ja muutama sen pelaajista julkisuudessa rakennettiin johtopäätökset siitä, että ”Kirppu” on siirtymässä lontoolaisseuraan. Tätä saattaa rajoittaa sekin, ettei välttämättä edes Chelsean Roman Abrahamovitšin lompakko kestä argentiinalaiseen liitettyä 200 miljoonan punnan siirtosummaa.
Vakioveikkauksessa eurojen voittamistalkoot voi aloittaa ruksimalla varman kakkosen rivin ensimmäiseen kohteeseen. Valioliigassa neljän ottelun tappioputkessa seilaava Everton ei mahtane mitään sarjaa johtavalle Manchester Citylle, joka tosin ei ole aivan huippuiskussa. Huippupelaajista Yaya Touré on maajoukkueen mukaana ja Kun Agüero loukkaantuneena. Tasoero on silti liian suuri.
Sitä löytyy myös kohteesta kolme Burnley–QPR sarjan yli- ja alisuorittajien kohdatessa. Kotijoukkue onnistui viime kierroksella tasoittamaan kolme kertaa Newcastlen johdon ja itseluottamus on kaikkiaan kunnossa. Vaikka QPR:n vierassaldo on ankea (0–0–9), muuttuvat nämä vielä. Siksi tällä kertaa kotivoitolle ristivarmistus.
Vakioveikkauksen peliaika päättyy lauantaina 10.1. kello16.55. Kansan Uutiset suosittaa 64 merkin järjestelmää: 2, 1, 1(X), 1, 1(X), 1(X), X(1), X, 1(X), X, 1(X), 1, 2.
VIIKON VÄITE: Paluu Atletico Madridiin on Fernando Torresin viimeinen mahdollisuus nousta takaisin futismaailman tähdeksi miehen flopattua Valioliigassa. Cupin paikallisottelussa paikallisvastustajaa Realia vastaan ei tosin maaleja tullut puoli tuntia pelanneelle ”El Ninolle”, mutta 2–0-voitto kaiketi riitti vielä.