Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 7. marraskuuta
Luxemburg on kansainvälisen talouskerhon arvostettu jäsen ja sen oletetaan verottavan yhtiöitä täysimääräisesti. Ei verota. Pintakuoren alla se on veroparatiisi. Kun maailma alkaa tajuta Luxemburgin verosaalistuksen, paine muutoksiin kasvaa. Samalla kasvaa myös Euroopan komission uuden puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kiusaantuneisuus; hänhän ohjaili tuota toimintaa 18 vuotta Luxemburgin pääministerinä.
Näin toteaa kirjan The Great Tax Robbery – How Britain became a tax haven for fat cats and big business kirjoittanut Richard Brooks viikon Guardian-suomennoksessa. Sen luet vain Kansan Uutisten Viikkolehdestä.
Talouspolitiikassa vakavien virheiden todellinen vaikutus voi tulla esiin vasta vuosikymmenien kuluttua. Niinpä Neuvostoliiton tuhon siemenetkin kylvettiin jo 1920-luvulla alkaneella maatalouden pakkokollektivisoinnilla, väittää Venäjän talousuudistajana tunnetuksi tullut Jegor Gaidar. 2009 kuolleen Gaidarin kirja Imperiumin tuho ilmestyi suomeksi pari viikkoa sitten. 1920-luvun virheet johtivat 1991 kärjistyneeseen katastrofiin.
Alexander Stubb ei ole ainoa twiittaava pääministeri. Italian kollega Matteo Renzi käy jatkuvaa digitaalista taistelua Viiden tähden puolueen Beppe Grilloa vastaan ja toisinpäin. Viestintä ei enää ole vallan väline, vaan sen olemismuoto, toteaa Napolin yliopiston valtio-opin professori Mauro Calise. Calise liittää politiikan yltiöhenkilöistymisen puolueiden voiman vähenemiseen. Muutos jäytää erityisesti Italian vasemmistoa.
Länsi-Kurdistanissa on käynnissä ainutlaatuinen ruohonjuuritason demokratiakokeilu. Siitä ja Isis järjestön tuottamasta uhkasta kirjoittaa Peik Johansson Pintaa syvemmältä.
Perjantain Viikkolehden erityisteema on 70 vuotta täyttänyt SKDL.
Paketin aloittaa lähes kaikkien kansandemokraattisten järjestöjen perustajajäsen Anna-Liisa Hyvönen, jonka kaikki syksyllä 1944 turvasäilöistä vapautuneet tunsivat Lilinä tämän äidilleen kirjoittamien kirjeiden takia.
Ele Alenius muistelee SKDL:n puheenjohtajana kokemaansa painostusta.
Suomen historian professorin Pertti Haapalan mukaan SKDL:llä oli merkittävä rooli hyvinvointivaltion rakentamisessa.
Entinen pääsihteeri Jorma Hentilä kertoo SKDL:n toiminnasta 1960- ja 70-luvulla ja vetää yhteyksiä vasemmistoliittoon.
Työväenliikkeen historian tutkija Päivi Uljas kuvaa syksyn 1944 tilannetta, jossa uusi puolue perustettiin.
Kulttuurisivuilla alkaa uusi palsta Taide on vasara, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Pidetään sen kirjoittaja salaisuutena perjantaihin asti. Aluksi hän pohtii yhteiskunnallista taidetta.
Le Monde Diplomatique -lehden päätoimittaja Ignacio Ramonet kirjoittaa viimeisestä tapaamisestaan kirjailija Gabriel García Márquezin kanssa.
Toiveissa kiltti natsimarssi, on tämän viikon Viikkolehden Viimeisen sanan otsikko.