– Jos teatteri ja taide pystyvät vaikuttamaan asenteisiin, se on jo itsessään saavutus, sanoo pääjohtaja Mika Myllyaho. Ihmistä ja elämää tarkastellaan niin uutuusteoksien kuin klassikoidenkin näkökulmasta.
Paavo Westerbergin Suuren näyttämön debyytti Vanja-eno ravistelee syyskuussa pölyt Anton Tšehovin klassikosta ja tuo estradille ennennäkemättömän näyttelijätiimin.
Leea Klemolan ja Klaus Klemolan näytelmä Maaseudun tulevaisuus saa kantaesityksensä Suurella näyttämöllä 26. marraskuuta. Kansallisteatterissa ensi kertaa työskentelevän sisarusparin näytelmä sisältää lajit ylittävää rakkautta, toisia todellisuuksia, henkistä elämää ja arkista aherrusta.
Yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa syntyy Kristian Smedsin ja Rosa Liksomin Palsa – ihmisen kuva, kuvataiteilija Kalervo Palsan elämästä ja taiteesta ammentava näyttämöteos.
Minna Nurmelinin Pienelle näyttämölle kirjoittama ja ohjaama uutuuskomedia Dreamteam kertoo neljän naisen elämänhallintatiimistä ja Janne Reinikainen ohjaa tulkinnan Maksim Gorkin Pohjalla -klassikosta.
Muita syksyn nimiä Kansallisteatterissa ovat mm. Riikka Ala-Harja, Tuomas Kyrö, Harold Pinter ja Ingmar Bergman. Myös Juha Jokelan Patriarkka palaa Suuren näyttämön ohjelmistoon.
Kiertuenäyttämön syyskauden pääteos on tanssin ja teatterin rajamaastossa kulkeva Vieraskirja.
Kiertuenäyttämön monivaiheinen Vankila-projekti saa jatkoa Vapauden kauhu -teoksella, jossa tehdään teatteria pitkän tuomion jälkeen vankilasta vapautumassa olevien henkilöiden kanssa. YTYÄ! –yleisötyöosasto puolestaan jatkaa Reittejä Kontulaan -projektia.