Viimeinen sana
Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Kettunen, 72, on laatinut lakialoitteen.
Kuudentoista kansanedustajan (PS) allekirjoittamassa aloitteessa ehdotetaan, että avioliitossa miehen kanssa elävä nainen, joka synnyttää 1-3 lasta, pääsisi eläkkeelle muita aiemmin.
Ensimmäisen lapsen syntymä alentaisi naisen eläkeikää kolmella vuodella, toinen ja kolmas lapsi kaksi vuotta lisää.
Se, että muukalaisviha, homofobia tai naisten näkeminen synnytyskoneina naamioidaan huoleksi naisen asemasta, on halpahintaista.
Etuuden saisi vain silloin, kun ainakin toinen puolisoista on Suomen kansalainen. Kettunen on kertonut olevansa huolestunut siitä, että maahanmuuttajille syntyy suhteessa enemmän lapsia kuin kantaväestölle.
Ystäväni suomensi ehdotuksen näin:
”Akat pois töistä ja synnyttämään lisää. Sitten on tavallisten suomalaisten, eli miesten, viimein taas hyvä olla.”
Naisten työllisyys heikentyy rajusti, kertoi Helsingin Sanomat 3. huhtikuuta. Varsinkin parhaassa työiässä olevien 35–45-vuotiaiden naisten työllisyys on heikentynyt viiden viime vuoden aikana merkittävästi.
Perussuomalaiset haluavat aloitteellaan kuulemma parantaa sekä naisten että avioliiton asemaa.
Jos perussuomalaisilla on todellista halua parantaa naisten asemaa, kehotan Kettusta kumppaneineen tarttumaan vaikkapa naisten työllistymisen esteisiin, palkkatasa-arvoon tai vanhempainvapaajärjestelmään. Niissä on todellisia tasa-arvo-ongelmia.
Se, että muukalaisviha, homokammo tai naisten näkeminen synnytyskoneina naamioidaan huoleksi naisen asemasta, on halpahintaista.
Ei niin, että siinä mitään uutta olisi, että konservatiiviukot haluavat määritellä, miten naiset synnytyselimiään käyttävät.
Jos nyt rautalangasta lähdetään muotoilemaan, niin seksuaalinen suuntautuminen, siviilisääty, synnyttäminen tai puolison kansalaisuus eivät voi mitenkään olla eläkeiän perusteita. Se olisi ristiriidassa perustuslain kanssa.
Eläke puolestaan karttuu tehtyjen työvuosien mukaan. Aiempi eläkkeelle jäänti pienentäisi naisten eläkekertymää entisestään ja tekisi heidät riippuvaisemmiksi miehensä tuloista.
Ystävien kanssa pohdimme aloitteen käytännön toteuttamista. Mitä tapahtuisi, jos tulisi avioero?
”Jos on jo päässyt eläkkeelle ja tulee ero, pitää luopua yhteisestä omaisuudesta, mennä töihin keittolaan ja olla siellä 95-vuotiaaksi”, arveli yksi.
Vakavasti ottaen, ehdotus ei kestä, eikä ansaitse, mitään lähempää tarkastelua. Persut vetävät itsekin jo nimiään lakialoitteesta pois.
Aloite kuitenkin paljastaa paitsi laatijansa syvät ennakkoluulot erilaisia perhemuotoja ja elämänvalintoja kohtaan, myös sen, että eduskunta on osalle kansanedustajista jonkinlainen leikkikenttä; ikuinen aprillipäivä.
Siellä voidaan puuhastella vailla vastuuta ja ajatustyötä kuin verkon keskustelupalstoilla.
Sama mieshän ehdotti aiemmin, että UKK-kansallispuistosta rajattaisiin alue vihreiden eduskuntaryhmälle””suurpetoihin perehtymistä ja koppakuoriaisten paimentamista varten”. Sen lakialoitteen allekirjoitti Kettusen itsensä lisäksi 18 kansanedustajaa.
Ehdotan tämänkaltaisesta eduskunnan ajanhaaskuusta rangaistukseksi eläkeiän korotusta ja eläkekertymän pienennystä.
Ja kuravettä päälle.