Viimeinen sana
Suomessa on näin vuodenvaihteen kunniaksi ryhdytty innovatiivisiin tulevaisuustalkoisiin. Eliitin terävimmät aivot ovat luoneet uusia nerokkaita keksintöjä kuten getto ja pakkotyö.
Ensin perussuomalainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Tom Packalén ehdotti ihmisten pisteytystä ja huonoimpien siirtämistä omiin gettoihinsa Varsov…Vesalaan, siis mitä Helsinkiin tulee.
Käytännönläheisenä poliisina hänestä olisi tietysti helppoa, kun kaikki valvottavat olisivat samalla alueella. Ajatus jäi kuitenkin vähän puolitiehen.
Pakkotyö resonoi hienosti Packalénin tee-se-itse-getto-ajatuksen kanssa.
Valvominen olisi nimittäin vieläkin helpompaa, jos alue aidattaisiin ja kulkua sinne ja pois kontrolloitaisiin. Asukkaat voisi myös merkitä, niin jokaisesta näkisi heti päälle, että mikä on miehiään. Ei tuhrautuisi aikaa sen selvittelyyn.
Reipas ja käytännönläheinen ajatus. Niin ja tiedoksi lukijoille, joille ei nimi Packalén sano mitään. Hän on se mies, joka aina Timo Soinin ollessa televisiossa kurkistelee tämän korvan takaa ärsyttävästi (niin sanottu Orivesi-tyyli).
Heti sen päälle alettiin lääppiä kokoomuslaisen ministerin Paula Risikon lempilasta, osallistavaa sosiaaliturvaa. Orwell-suomi-sanakirjan mukaan se tarkoittaa pakkotyötä, joka puolestaan on synonyymi orjuudelle.
Yle uutisoi suurimman osan suomalaisista pitävän sosiaalitukia ”passivoivina”. Väite perustui tutkimuksen yhdelle tarkoitushakuiselle kysymykselle, jossa sosiaalietuuksia ei mitenkään eritelty.
Etuuksista nauttii jokainen suomalainen jossain vaiheessa elämäänsä. Luultavasti kukaan vastaajista ei kuitenkaan ajatellut itse olevansa laiska ja vastuuton.
Mitä tulee Kelan, sossun ja työkkärin väliseen Bermudan kolmioon, siinä pyöriminen on toki omiaan passivoimaan kenet tahansa. Kyselyssä saati vastausten tulkinnassa ei vain otettu huomioon sitä, että kyttäys ja byrokratia ne passivoivat, eikä tukien vaatimaton taso.
Vastikkeellisuutta perustellaan ”osallistamisella” ja muulla sosiaalisössötyksellä, vaikka yhteiskunta on yhtä lailla siitä tietoisesti eroa tekevä tyyppi kuin sen lakien laatija tai valvoja. Ensin mainittu ei – ikävä kyllä – pääse eroon yhteiskunnasta edes viimeksi mainitun julistuksella.
On yhteiskuntia ja pakkotyöyhteiskuntia. Sossupummeista kohkaavilta unohtuu, että sosiaaliturva on jo vastikkeellinen. Jo nyt joka kymmenes työntekijä tekee töitä palkatta. Protestoijat ovat karenssissa tai pimeissä töissä.
Nyt esillä on kahden tunnin päivittäinen työvelvoite, mutta kuka takaa, ettei se ole kohta tuplat? Entä miksi tyytyä neljään, kun voi vaatia kahdeksaa? Ja kas, miten hupsun vanhanaikaiseksi pian käy ajatus maksaa työstä palkkaa. Jo nyt sille nauravat ainakin Ben Zyskowicz ja kaalimaansa aidat.
Pakkotyö resonoi hienosti Packalénin tee-se-itse-getto-ajatuksen kanssa. Onhan pakkotyöläisten kontrollointi helpompaa, kun nämä asuvat kompaktisti samalla alueella. Tosin, ehkä oikein nöyrästä käytöksestä voisi saada ylennyksen vaikkapa alueen vartijaksi.