Ranskalainen sokerileipuritaito on omaa luokkaansa, vuosisatojen saatossa alan mestarit ovat kehittäneet sokerin ja suklaan käsittelyn taiteen tasolle. Jos perinteiset tortut ja piparit kaipaavat uusia haastajia, niin tässä on tarjolla pari oivallista vaihtoehtoa.
St Honoré-leivos on klassikko. Sen nimi juontaa juurensa leipureiden suojeluspyhimykseen, St Honoréen, joka oli Amiensin piispa 600-luvulla. Leivoksen kehitti maineikas ranskalainen sokerileipuri Chiboust 1800-luvulla. Hän kehitti leivokseen täytteen, joka kantaa edelleen hänen nimeään: Chiboust-kreemi on kermavaahdon ja valkuaisvaahdon yhdistelmä, joka lisätään leivokseen sen ollessa vielä lämmin.
Leivoksen pyöreä pohja valmistetaan lehtevästä voitaikinasta, jonka päälle ankkuroidaan karamellisoidulla sokerilla kuorrutettuja, kermatäytteisiä pieniä tuulihattuja. Tuulihattujen keskelle pursotetaan alkuperäisessä ohjeessa Chiboust-kreemiä, jonka päälle pursotetaan reilusti kermavaahtoa.
Ranskassa on monenlaisia versioita tästä klassikosta. Perinteisten ohjeiden muunnelmia ei paheksuta, päinvastoin mestarit tuntuvat kilvoittelevan siitä, kuka onnistuu nostamaan klassikon aivan uudelle tasolle.
St Honoré-leivokset saa loihdittua vähällä vaivalla käyttämällä valmista voitaikinaa ja pakastettuja pieniä tuulihattuja. Sovitin ohjeen joulusesonkiin sopivaksi, täytteenä on kerman ohella brandy-luumuja.