Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 1. marraskuuta
Sotšin talviolympialaisista on tulossa maailman kalleimmat olympialaiset. Budjetti on nelinkertainen Ateenan kesäkisoihin verrattuna. Nyt säästöjä on alettu hakemaan karkottamalla kisapaikkojen rakentajia ennen palkkojen maksua. Massiivisilla ratsioilla on Kubanin alueen maaherran siunaus. Työntekijöitä puolustavan Memorialin mukaan ryhmälle Tadžikistanista tulleita vierastyöläisiä oltiin pahimmillaan velkaa kaikkiaan 4,8 miljoonaa ruplaa, yli 100 000 euroa maksamattomia palkkoja, kirjoittaa Antti Rautiainen Viikkolehden ulkomaansivuilla.
Venäjällä ei ole tänä vuonna järjestetty suuria mielenosoituksia. Viime ja toissa vuoden suurten mielenosoitusten jälkeen hyväksytyt uudet lait vaikeuttavat järjestöjen toimintaa. Kaikkia tarkkaillaan, sanoo Amnesty Internationalin Moskovan-toimiston johtaja Sergei Nikitin Viikkolehdelle. Uusilla laeilla on pelotevaikutus. Suurin osa venäläisistä ei Nikitinin mukaan tiedä ihmisoikeuksiin liittyvistä ongelmista maassaan.
NSA:n salakuuntelujupakka paisuu ja monimuotoistuu. Tuoreimmat käänteet tietysti Viikkolehdessä.
Lähi-idän mullistuksissa kurdienkin asema muuttuu. Miten, sitä arvioivat Viikkolehden haastattelussa Kristiina Koivunen ja Welat Nehri, joiden kirjoittama kirja Kurdistan itsenäisyyden kynnyksellä on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu yleisesitys niin sanotusta kurdikysymyksestä.
Vasemmistoliitto ottaa kantaa hallituksen rakenneuudistuksiin ja hallituksessa jatkamiseen puoluevaltuustossa noin kolmen viikon kuluttua. Kansanedustajat Anna Kontula ja Risto Kalliorinne ovat ottaneet asiaan kantaa jo etukäteen. Viikkolehden järjestämässä keskustelussa Kontula perustelee, miksi hallitus tulisi nyt jättää ja Kalliorinne vastaa, miksi ei tulisi.
Kommunistijohtaja Otto Wille Kuusinen sai valkoisessa Suomessa suomensyöjän maineen, mutta sanan sylttytehdas löytyy yllättävältä taholta: sen esitti itse Lenin jo 1920-luvun alussa. Syytös oli reaktio Kuusisen kirjoitukseen, jossa hän esitti näkemyksensä pienten valtioiden tulevaisuuteen historian pyörteissä. ”Suomi on vain mitätön hiukkanen, jonka oli kadottava maailmankartalta”, kirjoitti Kuusinen, mutta Lenin oli eri mieltä.
Kulttuurisivuilla lisäksi lauluntekijä Joose Keskitalon haastattelu.
Syksy pimenee, Viikkolehti valaisee.