Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 11. lokakuuta
Kansan Uutisten Viikkolehden tämän viikon numero on Venäjä-erikoinen, vaikka muutakin sisältöä on runsaasti. Venäjästä kerromme lehden kaikilla osastoilla.
Pussy Riotin Nadežda Tolokonnikova ansaitsee pakkotyöllä vankilassa euron kuukaudessa. Tolokonnikovan vankileirin työstä koituvat voitot menevät liikemíehelle, entiselle Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustajalle, joka investoi ne sijoitusasuntoihin Floridaan. Olot mordvalaisella vankileirillä ovat kauheat, ja jos epäkohdista valittaa, rangaistukset ovat ankaria ja mielivaltaisia.
Miten Suomessa on valmistauduttu EU:n ja Venäjän mahdolliseen viisumivapauteen? Sitä kyselimme kaakkoisrajalla.
Lenfilm perustettiin keväällä 1918. Maineikas studio on tuottanut noin 1 500 pitkää elokuvaa, mutta nykyään sen käytävillä on hiljaista. Pitkiä elokuvia tehdään vähän ja Lenfilmissäkin valmistetaan tv-sarjoja. Nyt koko studio elää purku-uhan alla, sillä rahamiehet haluavat siitä eroon. Pietarissa sijaitseva maa-alue halutaan tuottavampaan käyttöön.
Eilina Gusatinsky esittää kolumnissaan aiheellisen kysymyksen: onko Venäjällä jotain positiivista?
Luotaamme lisäksi Venäjä-pelon syntyhistoriaa ja tutustumme näyttelijä Ville Haapasalon kokemuksiin Venäjällä.
Kävimme myös Pietarissa kysymässä, miten maan homopropagandan kieltävä laki on vaikuttanut kaupungin LGBT (lesbo, gay, bi, trans) -yhteisöön.
Greenpeace-aktivisteja syytetään Venäjällä merirosvouksesta. Samaan aikaan Israelissa valmistaudutaan oikeudenkäyntiin Estelle-laivasta, jonka israelilaiset valtasivat 20. lokakuuta viime vuonna.
– Tapahtunut täyttää kaikki merirosvouksen tunnusmerkit, sanoo Estellen kapteeni Mika Jämiä Kansan Uutisille.
Pörssiomistukset salaavasta hallintarekisteristä keskusteltiin keskiviikkona Transparency Suomen tilaisuudessa.
Suomi ei vielä ole varsinainen veroparatiisi, mutta siinä on ”varsin paljon veroparatiisimaisia piirteitä”, sanoi verotusneuvos Markku Hirvonen tilaisuudessa.
Viikkolehdessä tällä viikolla asiaa myös luonnonlohesta ja istutussiiasta.
1990-luvulla tehtiin rajuja leikkauksia, mutta nyt on tehty merkittäviäkin tulonsiirtoja. Puheet hyvinvointivaltion romuttamisesta kiistää Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorina syksyllä aloittanut Heikki Hiilamo. Hyvinvointivaltiota tukevia ratkaisuja hän luettelee työmarkkinatuen tasokorotuksesta alkaen pitkän rivin. Huonoon suuntaan taas on menty perusterveydenhuollossa.
Vieremäläinen tutkimusmestari Seppo Ronkainen kuuluu neljän ammattilaisen ryhmään, joka on pannoittanut noin 400 sutta ja karhua. Ronkainen uskoo kuuluvansa Suomen pienimpään ammattiryhmään, mutta niskaan heitetyn vihapuheen määrä on suunnaton. He ovat ukkosenjohdattimia säännöllisin välein leimahtavalle suurpetovihalle.
Helsingin yhteiskunnallinen opisto aloittaa ensi viikolla keskustelusarjan sosialismista. Sitä pohjustaa Kalevi Suomelan Viikkolehdelle kirjoittama analyysi Sosialismin tulo Suomeen ja kuinka sitten kävikään?
Hallituksen perhepoliittiset uudistukset vievät väärään suuntaan, väittävät Pia Lohikoski ja Veronika Honkasalo Horisontti-kirjoituksessaan.
Kansan Uutisten Viikkolehti – Luettavaa vaikka pitkäksi viikonlopuksi.