Kallion Kulttuuriverkoston Kallion kävelyfestivaali toteuttaa Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta draamakävelyn, jossa eletään hetkiä 1950-luvun Kalliossa.
Kerran Kallion kaduilla -kävelyllä näyttelijät esittävät runojen pohjalta käsikirjoitettuja tilanteita ympäri Kalliota. Kerran Kallion kaduilla on sikälikin osuva nimi, että teos esitetään vain kerran.
Kävelynäytelmä perustuu Esko Hytösen lapsuudenmuistoihin, jotka hän on kirjoittanut runojen muotoon. Dokumentinomaiset runot kertovat elämänmenosta sodanjälkeisessä kantakaupungissa.
Tarkkailijana on noin 10-vuotias Esko Kalliosta. Hytösen Kallio-runot löytyvät myös runokirjasta Marjapensas, joka julkaistiin 2000-luvun alussa.
Noin parituntisen Kallion katuja kiertelevän näytelmän ovat dramatisoineet Sanna Mäkelä ja Kimmo Alakunnas. Kävelyä on toteuttamassa myös Kallio-liike.
Tapahtuma on kasattu teatteri- ja musiikkialan ammattilaisten johdolla ja talkoovoimin. Mukana on muun muassa Kallion Vasemmiston aktiiveja.
Kallion Kävelyfestivaali on osa Kallion Kulttuuriverkoston ohjelmaa, jossa järjestetään vähintään kerran kuussa teemallinen kävely Kalliossa tai sen lähialueella.
Katunäytelmä alkaa Karhupuistosta ja päättyy Kirkkopuiston vanhan ajan puistotansseihin (Itäinen papinkatu), jossa tansseja tahdittaa Vallilan tango.
Tapahtumaan on vapaa pääsy eikä osallistujamäärää rajoiteta.
Kerran Kallion kaduilla. Draamakävely. 12.6. kello 17. Lähtö Karhupuistosta.