Tavallisena arkipäivänä noin 150 000 kävijää selailee pääkaupunkiseudun reitti- ja aikataulutietoja Reittioppaasta. Aikataulukausien vaihtuessa kävijöitä on jopa 200 000.
Helsingin seudun Reittiopas julkistettiin 10 vuotta sitten. Nykyisin se on yksi Suomen suosituimmista ja tunnetuimmista verkkopalveluista.
Mobiilipalvelut ovat oppaan kehitystyöstä vastaavan projektipäällikkö Jari Honkosen mukaan entistä vahvemmin mukana Reittioppaan kehitystyössä.
Taloustutkimus Oy:n vuotuisessa mittauksessa Reittiopas on sijoittunut toistuvasti Suomen verkkobrändien kärkikaartiin.
– Reittiopas on onnistunut projekti myös julkishallinnon IT-hankkeiden näkökulmasta. Lopputuloksena on kustannustehokas investointi Reittioppaan käyttökustannukset kävijää kohden ovat alle 50 senttiä vuodessa, Honkonen kertoo.
Eniten Reittiopasta käyttävät 15–24-vuotiaat opiskelijat, helsinkiläiset ja naiset. Eniten hakuja tehdään kello 15–17.
Opiskelijoiden innovaatio
Tekniikan ylioppilas Mika Vuorio aloitti Reittioppaan kehitystyön opiskelijatovereidensa Roope Luhtalan ja Atte Saarelan kanssa vuonna 2000. Projekti muuttui pian yritystoiminnaksi, ja vuonna 2001 kolmikon yritys Dipec Oy voitti YTV:n tarjouskilpailun uudesta reittiopaspalvelusta.
Nykyään Dipec on yrityskauppojen myötä osa Logicaa ja Reittiopas-palvelua hyödynnetään yli 30 kaupungissa Suomessa sekä ulkomailla.
Reittiopas on saanut 2002 Micro PC –lehden Paras palvelu -palkinnon ja vuonna 2004 Pääministerin parhaat käytännöt -palkinnon.