Bloggari Tim Worstall kirjoitti jokin aika sitten palstallaan Forbes-lehden nettisivuilla, että rahoitusalalla liikkuu ”ei kovinkaan hyvä vitsi”, jonka mukaan todellinen ratkaisu Kreikan ongelmiin on sotilasvallankaappaus.
”Vain puoliksi leikillään sanotaan toisinaan, että Saksa käyttäisi rahansa paremmin tukemalla sotilaskaappausta Kreikassa ja ongelman ratkaisemista sillä tavalla kuin kaatamalla rahaa viemäriin uusilla pelastuspaketeilla”, kirjoitti Worstall,
Worstallin mukaan ratkaisun nerokkuus on siinä, että sotilasdiktatuuri ei voi olla Euroopan unionin jäsen. Siksi Kreikka olisi sotilaskaappauksen jälkeen välittömästi erotettava EU:sta, ja ”mitä sen taloudelle sitten tapahtuisikaan, olisi jonkun muun ongelma”.
Toisin kuin Jussi Halla-aho taannoin, Worstall korostaa voimakkaasti jo alkuperäisessä kirjoituksessaan, ettei hän todellisuudessa kannata sotilaskaappausta Kreikkaan. Worstallin mukaan se, että ”meidän täytyy laskea leikkiä niin hirvittävistä asioista kuin sotilaskaappaus, osoittaa kuinka huonosti toimivaa eurooppalaisesta politiikasta on tullut”.
”Ei toimintakehotus”
Forbes on sen verran tunnettu lehti, että Worstallin kirjoitus herätti huomattavaa suuttumusta Kreikassa.
Niinpä Worstall päivitti kirjoituksensa vielä myöhemmin lisäten siihen kursivoidun osan, jossa hän entistä voimakkaammin korostaa, ettei todellakaan pidä sotilaskaappausta hyväksyttävänä ratkaisuna. ”Tämä on synkkä ja katkera kommentti EU:sta, ei toimintakehotus”, hän kirjoittaa.
Mielenkiintoinen tosielämän kuriositeetti on, että Kreikan pääministeri Georgios Papandreou yllättäen tiistai-iltana antoi potkut maansa neljälle korkeimmalle sotilasjohtajalle eli puolustusvoimien komentajalle sekä maa-, meri- ja ilmavoimien komentajille.
Worstall tunnetaan humoristina
Tim Worstallia voisi kuvitella taiteilijanimeksi (tarkoittaahan sukunimi suomeksi suunnilleen ”kaikkein huonoin”). Hän on kuitenkin todellinen henkilö, Portugalissa asuva englantilainen, jonka leipätyönä on harvinaisten metallien kauppa.
Toisin kuin Halla-aho, Worstall tunnetaan humoristina. Hänen tunnetuimpiin kuuluvassa jutussaan kehitellään Worstallin organisaatiolaki: ”kaikissa organisaatioissa johto on lopulta niiden käsissä, jotka pysyvät hereillä johtokunnan kokouksissa”.