Näkyvyys ja historia ovat Pietarissa sunnuntaihin 30.10. saakka jatkuvan kansainvälisen elokuvafestivaalin pääteemat. Parinkymmenen vuoden aikana Venäjällä seksuaalisen tasavertaisuuden lipun alla järjestetyistä vastaavista tapahtumista tämä on vanhin ja laajin: nyt on kyseessä jo neljäs kerta. Bok-o-bok (Kylki kyljessä) alkoi perjantaina ja sen aikana nähdään parikymmentä elokuvaa.
Historiaa tapahtumassa käsitellään niin kansainvälisestä kuin venäläisestä näkökulmasta. Venäläinen elokuva ei tätä puolta valota, mutta oheistapahtumissa on mukana pioneerityötä tehneitä. Heitä ovat esimerkiksi vuonna 1989 ensimmäisen seksuaalista tasa-arvoa ajaneen lehden Teman perustaja Roman Kalinin sekä Tomskissa ensimmäisen elokuvafestivaalin vuonna 1996 organisoinut Sergei Kuzmin.
Venäjän tautiluokituksista homoseksuaalisuus poistettiin vuonna 1999.
Moskovassa perusti Venäjän ensimmäisen alan arkiston 1990-luvun alussa Jelena Gusjatinskaja. Hän kertoo, että parhaillaan arkistoa siirretään sähköiseen muotoon ja internetiin – projekti kestää ainakin kaksi vuotta.
Festivaalin kansainvälisiä nimiä ovat muun muassa eteläafrikkalainen valokuvaaja Zànele Muholi sekä elokuvaohjaajat Benjamin Cantu, Celine Sciamma, Marcus Lindeen ja Ella Lemhagen. Euroopan ja Pohjois-Amerikan historiaa nähtiin Barbara Hammerin tuotannon kautta.
Näkyvyys korostuu festivaalin aikana muun muassa monien yhteistyökumppanien avulla. Viikonlopun näytännöt ja päätöstapahtuma järjestetään tunnetussa perinteisessä Angleterre-hotellissa. Festivaalin julkaisutoiminta sisältää Venäjän historiaa käsittelevän vihkosen.
Neuvostoliiton (ja Venäjän) rikoslaki kriminalisoi muun kuin heteroseksuaalisen sukupuolisuuden vuosina 1933–1993. Miehiä lähetettiin vankileireille ja naisia mielisairaaloihin. Kokonaismäärien arviot vaihtelevat 60 000 tuomiosta ja ”parannusyrityksestä” jopa 250 000:een. Venäjän terveysministeriön tautiluokituksista homoseksuaalisuus poistettiin vuonna 1999.