– Työ on palkittu. Nyt mieli on levollinen ja nöyrä. On aika edistää vaalikampanjassa annettuja lupauksia, Myllykoski sanoo.
Harmaan talouden kitkemiseen tarvitaan hänen mukaansa muun muassa tilaajavastuuta ja verotunnuksia.
– Ja haluan, että meillä on tässä maassa kiinteää yhteistyötä verottajan, tullin, poliisin, työsuojelupiirin ja ay-liikkeen kesken rikollisten yrittäjien kitkemiseksi.
Työmatka lyheni kilometrillä
Vasemmistoliitto säilytti yhden paikan Satakunnassa, vaikka kannatus laski hiukkasen eli neljän vuoden takaisesta 12 prosentista 10,9 prosenttiin, mikä tarkoittaa 13 775 ääntä.
Nakkilassa asuva Metalliliiton työehtosihteeri Myllykoski, 51 v., vei paikan Puhjolta 3 316 äänellä. Puhjon kannatus laski viime vaaleista reilulla puolella. Hän sijoittui vasta neljänneksi 1 466 äänellä.
Kakkossijalle tuli ex-kansanedustaja, nyt Vantaalla asuva asukaspalvelujohtaja Katja Syvärinen ja kolmanneksi porilainen Aki Nummelin.
– Ratkaisevaa oli nousujohteinen kampanjamme. Vielä sunnuntainakin jalkauduimme kansan pariin, ja koko ay-liike ja osa kunnallisista päättäjistä uskaltautui kasvoillaan mukaan siihen, että nyt eduskuntaan tarvitaan työelämän asiantuntija, Myllykoski pohtii menestystään.
Myllykosken arkeen työpaikan vaihto Hakaniemestä Arkadianmäelle ei tuo juurikaan muutosta.
– Paitsi että työmatka lyhenee noin kilometrillä, Myllykoski lisää.
Satakuntalaiset yhteistyöhön
Satakunnan tulevaisuus vaatii Myllykosken mukaan maakunnan kansanedustajilta yksituumaisuutta.
– On sitä jo ollutkin sen verran, että on saatu aikaan esimerkiksi Valtatie 8 -tiesuunnitelma Porista Turkuun.
Jatkossakin yksituumaisuutta tarvitaan, jotta muiden maakuntien kansanedustajille saadaan vakuuttuneeksi siitä, että toimivat rautatieyhteydet, tieverkosto ja maakunnan kaksi satamaa ovat elintärkeitä Suomen teollisuudelle.
– Meidän pitää osata tehdä tiiviimpää yhteistyötä Tampereen ja pohjoistenkin kuntien kanssa, koska meillä on raskasta teollisuutta maakunnassa.
Vaikka Myllykoski puhuu vahvasti teollisuuden puolesta, vaalikoneissa hän on sanonut ”ei” Fortumille.
– Kunnioitan edellisen eduskunnan tekemiä ydinvoimapäätöksiä. Jos uusi eduskunta kyseenalaistaa ne, joudun pohtimaan asiaa omalta osaltani, sillä Japanista huolimatta en halua palauttaa meitä 1930-luvulle, hän lisää.
Ennen toimitsijaksi siirtymistään Myllykoski toimi Harjavalta Bolidenissä eli entisessä Outokummussa pääluottamusmiehenä yli 10 vuotta. Myllykoski on Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen. Uuden kansanedustajan perheeseen kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta.
Satakunnassa Vasemmistoliiton saamat äänet jakautuvat seuraavasti: Jari Myllykoski 3 316, Katja Syvärinen 2 442, Aki Nummelin 1 604, Veijo Puhjo 1 466, Raisa Ranta 1 169, Juha Sandberg 741, Heidi Katajamäki 670, Jaana Heininen 621, Tapio Ailasmaa 418, Susanna Ruponen 316, Juha Myllykoski 303, Juha Vastamaa 285, Mikko Kaunisto 270, Leila Mäkinen 154.