Tutkintoon johtavan koulutuksen keskeyttäminen väheni vuonna 2009 kaikilla koulutussektoreilla.
Tilastokeskuksen mukaan keskeyttäminen väheni eniten ammatillisessa koulutuksessa. Ammattikoulun keskeytti 8,5 prosenttia opiskelijoista, kun luku oli edellisvuonna lähellä kymmentä prosenttia.
Lukion keskeyttäneitä oli 3,9 prosenttia. Keskeyttäminen väheni myös ammattikorkeakouluissa. Yliopistokoulutuksessa keskeyttäneiden määrä sen sijaan pysyi ennallaan.
Miehet keskeyttivät naisia useammin. Keskeyttäneistä miehistä valtaosa opiskeli ammattikorkeakoulussa, naisista taas ammattikoulussa.
Kaiken kaikkiaan 5,4 prosenttia opiskelijoista jätti opintonsa lukuvuonna 2008–2009 eikä jatkanut missään tutkintoon johtavassa koulutuksessa.
Peruskoulupudokkaiden määrä kasvoi
Suosituinta opintojen keskeyttäminen oli luonnontieteiden sekä luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijoilla. Vähiten opintoja jätettiin kesken sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla.
Peruskoulun tavalla tai toisella jätti kesken 2009–2010 yhteensä 193 eli neljä enemmän kuin edellisenä lukuvuonna.
Oppivelvollisuutensa kokonaan laiminlyöneitä oli 41 ja ilman peruskoulun päättötodistusta eronneita yhteensä 152.
Työssäkäynti väheni
Opiskelijoiden työssäkäynti väheni vuonna 2009 hieman edellisvuodesta. Työssäkäyvien osuus pieneni 3,5 prosenttiyksikköä. Eniten työssäkäynti väheni tekniikan ja liikenteen alan opiskelijoilla.
Kuitenkin edelleen yli puolet opiskelijoista käy töissä. Työssäkäynti on yleisintä yliopisto-opintojen yhteydessä. Naiset käyvät töissä miehiä yleisemmin. Naisista 58 prosentilla ja miehistä 52 prosentilla oli työsuhde opintojen ohessa.
Työssäkäynnissä oli eroja myös koulutusaloittain. Suojelualan opiskelijoista 80 prosentilla ja yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan opiskelijoista 68 prosentilla oli työsuhde vuoden 2009 lopussa. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoista työssäkäyviä oli 63 prosenttia. Vähiten työssä kävivät matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opiskelijat.