Kansan Uutisten Viikkolehti perjantai 11.3.2011
Angstia usein aiheettomasti aiheuttava eläinsuojeluliitto Animalia täyttää 50 vuotta. Tuona aikana kehitys on ollut kaksijakoista: tieto tuotanto- ja koe-eläinten oloista on lisääntynyt ja asenteet muuttuneet, mutta globaali kilpailu ja tieteen kehitys luoneet uusia paineita. Toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara ja järjestön historiikin kirjoittanut Tiia Aarnipuu kertaavat menneitä ja valottavat tulevaa perjantain Viikkolehdessä.
Lempääläläinen opettaja Hannu Lehikoinen puolestaan ihmettelee, takaako iso hankintaketju myös kouluruuan laadun vaiko vain edullisen hinnan? Koululaisten lautasille pitäisi saada lähiruokaa ja luomuruokaa, eikä rahdata lihaa Brasiliasta saakka kuten Lehikoisen kunnassa.
Intia on in. Maan talous murtautuu pikku hiljaa maailmanmarkkinoiden kärkeen ja niin tapahtuu myös taiteessa. Helsingin taidemuseossa esillä oleva Samaan aikaan Intiassa -näyttely läväyttää katsojan silmille valtaisan kirjon intialaista nykytaidetta. Esimakua voi hakea Viikkolehdestä.
Ruotsalaisen Guldbagge-palkinnon saanut Outi Mäenpää puhuu Viikkolehden haastattelussa naisen rooleista, naisrooleista ja Pernilla Augustista.
Ulkomaan sivuilla tutkaillaan oikeudenkäyntiä, joka alkoi Argentiinassa viime viikolla entisiä sotilasdiktaattoreja vastaan. Juttu käsittelee 35 vastasyntyneen ryöstöä vuosina 1976–1983. Siepattu Leonardo Fossati kertoo karmeasta kohtalostaan.
Maailman vesipäivää vietetään jälleen maaliskuun loppupuolella. Kenialaisesimerkki valistaa konkreettisesti puhtaan veden merkityksestä.
Pintaa syvemmältä -palstalla Peik Johansson kirjoittaa paljastuksista Palestiinassa. Myös muut Viikkolehden kolumnistit puhuvat tuttuun tapaan asiaa: Tuula-Liina Varis on ollut junailemassa, Ruurik Holm miettii vasemmistolaisuutta ja Milla Pyykkönen setvii naisten oikeuksia.