Nimi on enne. Tunisian alamaiset kyllästyivät johtajan rouvan törsäilyyn. Kansan nälässä riutuessaan eivät oikein ymmärtäneet, että rouva johtaja laittoi lentokoneen hakemaan Italiasta pikkuherkkuja. Tämä olisi pitänyt arvata jo edeltä käsin. Rouvan tyttönimi on Trabelsi.
Kauttansa päättelevä eduskunta muistetaan ennen muuta siitä, että valtiopäivistä on tullut enemmän lakia soveltava kuin lakia säätävä elin. Sekä käytävillä että valiokunnissa pidetään käräjiä. Eduskunta ei enää olekaan kansakunta pienoiskoossa, koska rikoksesta syytettyjen osuus ylittää eduskunnassa selvästi koko kansakunnan osuuden.
Eletty elämä paljastaa porvaripolitiikan pöljyyden.
Kansanedustajat ovat päässeet meitä alamaisia helpommin eläkkeelle. Nyt tähän tulee muutos. Jatkossa kansanedustajat pääsevät ensin sopeutusrahalle ja sitten vasta eläkkeelle. Ideaa tultaneen soveltamaan myös meihin alamaisiin. Yhteiskunnassa on ollut tarve nostaa eläkeikää. Eduskunnan viitoittamalla tiellä tämä käy näpäkästi. Ensin jäädään sopeutumisrahalle siinä kuudenkympin kieppeillä ja sitten eläkkeelle kymmenen vuoden kuluttua. Ja avot, eläkeikä on noussut tavoiteltuun tasoon.
Aggressiivinen kerjääminen kielletään. Tämä on turvaamassa eduskunnan työn sisällön jatkumisen. Vaalirahoituksen kerjääminen ilman aggressiivista toimintaa tuskin onnistuu. Todennäköisesti seuraava eduskunta saa taas käydä lukuisia käräjiä.
Viimeisen puolen vuosisadan aikana Suomessa on eletty porvarihallituksen alaisuudessa. Jälki on aina ollut samanlaista: valtion kassa on tyhjennetty. Näin tapahtui vuosina 62–66, 91–95 ja nyt. Eletty elämä paljastaa porvaripolitiikan pöljyyden. Voiko tämä olla sattumaa? Yksi kerta ehkä voisi selittyä onnettomilla sattumuksilla. Jossain määrin myös toinen, mutta ei enää kolmatta. Yhteiskunnallinen fakta on, että porvarihallituksen jäljiltä valtion kassa on tyhjä.
Julkista sektoria leikataan ja leikataan ja lopputulos on päinvastainen. Suomalaiset ovat sen verran työlle ahneita, että me kestämme tämmöiset julmat yhteiskuntakokeet.
Selitys on erittäin yksinkertainen ja se on kerrottu jo sadussa kultamunia munivasta kanasta.
Oikeiston ideologinen leikkausinto vie kansantaloudelta kasvun edellytykset. Kun kaula on katkaistu, ei kultamunia enää tule.
Valtiontalous on moniin muihin maihin, kuten Kreikkaan, Irlantiin ja Portugaliin sekä Italiaan, verrattuna sen verran vahva, että kyllä Suomi kestää vielä toisen kauden porvarihallitusta. Sen jälkeen päästään rantapallomaiden kunniakkaaseen joukkoon.
Ideologisesta leikkausinnosta, joka aiheuttaa lisää kustannuksia, on paljon esimerkkejä. VR ja radanpito piti eriyttää toisistaan, jotta markkinoille voitaisiin tehdä tilaa. Lopputulos on kaikkien nähtävissä. Sekä valtiolle että erityisesti kansalaisille kustannuksia ja murheita.
Liikenneministeri Vehviläinen ei vielä ole ihan kärryillä. Hän sai ongelmista selvityksen ja ymmärsi nyt, että viime talven ongelmat olivat seurausta pakkasista ja tämän talven lumesta. Hyvä, että ymmärsi – edes nyt. Paitsi, että ymmärsi väärin.
Vanhustenhuolto pitää ulkoistaa ja yksityistää oikeisto-oppien mukaisesti. Kustannuksia syntyy ja julkinen velka senkus paisuu. Valtion tuottavuusohjelma pakottaa vähentämään väkeä ja tekemään työt ostopalveluilla – kalliimmalla. Ja julkinen velka senkus paisuu. Katsastustoiminta piti yksityistää ideologian vuoksi. Tulos on ollut katastrofi. Huonompaa laatua suuremmin kustannuksin.
Yleensä suuret talousopit täyttävät yhden kahdesta kriteeristä: toimii joko teoriassa tai käytännössä. Oikeistolainen markkinoiden tunkeminen joka paikkaan ei toimi sen enempää teoriassa kuin käytännössä.