Elintarviketyönantajien työtaistelutoimet lässähtivät ennen kuin ne oikeastaan ehtivät alkaakaan. Työnantajien julistama työsulku päättyi tiistaina illalla. Perimmäisenä syynä työsulun päättymiseen oli, että kaikki alan työnantajat eivät olleet työsulkua valmiit jatkamaan. Muun muassa Tampereen ja Turun keskisuuret yritykset eivät halunneet lopettaa työntekijöidensä palkanmaksua, ja samaa mietti moni isompikin yritys.
Elintarviketeollisuusliiton (ETL) johto joutui omiensa ristituleen ja oli pakotettu perääntymään. Näkyvimmin työnantajaliiton linjaa on arvostellut Atrian johto. Työsulun mureneminen on arvovaltatappio ennen muuta ETL:n toimitusjohtaja Heikki Juutiselle, joka julkisilla lausunnoillaan on lietsonut kansalaisia elintarviketyöläisiä vastaan. Sitä ei voi pitää kovinkaan vastuullisena toimintana työnantajaliiton edustajalta.
Ylilatautunut riidan lietsonta yleensä kolahtaa omaan nilkkaan.
Tähänkin kiistaan löytyy ennemmin tai myöhemmin molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu ja se tapahtuu yhteisessä neuvottelupöydässä. Yhteisymmärryksen syntymistä ei todellakaan edistä vastapuolen haukkuminen kyvyttömäksi tv-lamppujen lämmössä.
Osapuolet pystyivät tiistaina illansuussa yhteisellä sopimuksella lopettamaan työsulun niin, että se rajoittui vain yhteen päivään niin, ettei siitä koidu lomaseuraamuksia työntekijöille.
Jos työnantajien operaation tarkoituksena oli panna elintarviketyöläiset polvilleen, niin tämä taktiikka epäonnistui pahemman kerran.
Sovun nopeaa löytymistä edistänee nyt tieto siitä, että suuri osa työnantajista haluaa päästä sopuun eikä ole valmis ajamaan kiistanalaisia työaikajärjestelyjä väkisin läpi.