Unkarilainen Kurur.info lainasi Nepszabadsagista yhteenvedon, joka osoittaa oikeistoradikaaleiksi luokiteltujen puolueiden kasvattaneen voimaansa vuoden 2004 eurovaaleista keskiarvolukuna vain hieman:
7,8 prosentista tämän vuoden
9,1 prosenttiin.
Paikkamäärä lisääntyisi 30:sta 35:een, joskin tässä on huomioitava parlamentin pallien supistuminen 785:sta 736:een.
Vertailevaa tilastoa heiluttavat erityisesti Puolan ja Latvian aikaisemmin suuret populistiset ryhmät, jotka nyt putosivat kokonaan. Niiden sijaan tuli uusina suurina Hollannin Geert Wildersin joukkio, Unkarin Jobbik sekä tietysti Lontoon Nick Griffinin British National Party.
Toisaalta voi kysyä siirtyikö esimerkiksi Puolassa ja Tshekissä äärioikeiston ääniä niin sanottuihin ”eurorealistisiin” puolueisiin kuten Kaczynskien Laki ja oikeudenmukaisuus PiS tai Mirek Topolanekin voittoisiin kansalaisdemokraatteihin ODS:ään. Ne ovat yhdessä Britannian konservatiivien kanssa kaavailleet uuden oman ryhmän luomista.
Oikeistoradikaalit yhtyivät tammikuussa 2007 parlamenttiryhmäksi ITS eli Identiteetti, traditio ja suvereniteetti. Ryhmä kuitenkin hajosi alta vuoden, kun Italian Alessandra Mussolini äityi haukkumaan Suur-Romanian edustajia – puhtaasti kansalliskiihkoisin herjoin.
Äärioikeiston kansainväliset suhteet toki toimivat. Jokin aika sitten brittiläinen The Sun paljasti Jobbikin unkarilaisen kasvatin vetävän Britanniasta koko Euroopan uusnatsiliikettä. Tällaisia väitteitä ei ole helppo tarkistaa.