Vihreiden Johanna Sumuvuori (kuvassa), Ville Niinistö, Kirsi Ojansuu, Johanna Karimäki ja Jyrki Kasvi äänestivät vastoin hallituksen esitystä, kun eduskunta kävi läpi sähköisen viestinnän tietosuojalain eli Lex Nokian sisältöä keskiviikkona. Normaalikäytännön mukaan hallituspuolueiden kansanedustajien tulee äänestää hallituksen esitysten puolesta. Näin teki nyt vihreiden 14-henkisestä eduskuntaryhmästä kahdeksan edustajaa. Outi Alanko-Kahiluoto oli poissa äänestyksestä, mutta saapui istuntoon pian sen jälkeen.
Sumuvuori esitti lakiin rajausta, jolla viestien tunnistetietoja saisi käsitellä vain yrityssalaisuuksien vuotojen selvittämiseksi. Se sulkisi taloyhtiöt, kirjastot ja oppilaitokset lain ulkopuolelle.
Sumuvuoren esityksen puolesta äänesti viiden vihreän lisäksi oppositio. Hallituksen esitys voitti tässä äänestyksessä luvuin 96–66.
Myös Vasemmistoliitto teki lakiin pykäläkohtaisia muutosehdotuksia. Niissä se halusi myös työntekijälle oikeutta tietää ennalta mahdollisesta sähköpostin tunnistetietojen seurannasta sekä tietoa seurannan tuloksista luottamushenkilön kautta.
Vasemmistoliiton muutosehdotukset eivät kelvanneet Sumuvuoren ryhmällekään ja äänestystulos noudatti hallitus–oppositio -linjaa.
Eduskunta päättää sähköisen viestinnän tietosuojalain kohtalosta lopullisesti ensi viikolla. Tuolloin äänestetään enää lain hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Vasemmistoliitto esittää sen hylkäämistä.
Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg kertoi taannoin Helsingin Sanomissa, että Vihreille hankalasta laista on tehty hallituksessa sopimus, jonka pohjalta osa vihreästä eduskuntaryhmästä voisi vastustaa sitä. Cronbergin mukaan se mahdollistui, kun pääministerin kanssa sovittiin, että toinen vihreistä ministereistä äänestää lakiehdotusta annettaessa sitä vastaan hallituksessa. Sopimuksen mukaan Vihreiden on kuitenkin huolehdittava riittävästä kannatuksesta laille, jotta se saadaan hyväksytyksi.
Eduskunta äänesti myös ulkomaalaislain muutoksista. Uudistus suo muun muassa väliaikaisella oleskeluluvalla maassa oleskelevalle turvapaikanhakijalle mahdollisuuden tehdä työtä. Äänestyksessä tätä vastusti vain perussuomalaisten eduskuntaryhmä.