Jalkapallomaailman jättiläisten haluille paisua aina vain suuremmiksi ei vaikuta olevan mitään rajaa. Julkisuuteen vuotaneen tiedon mukaan joukko suurseuroja on nimittäin suunnitellut Mestarien liigan nykymuodossaan lopettavaa Superliigaa, jota on kaavailtu aloitettavaksi vuonna 2021.
Football Leaks -sivuston mukaan Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, PSG, Juventus, AC Milan ja Bayern München olisivat siis jo muutaman vuoden juonineet yhteistä sarjaa, josta nämä perustajaseurat eivät voisi pudota ensimmäisen 20 vuoden aikana. Tarkoitus on ottaa mukaan myös vierailijoita (kuten Borussia Dortmund) tuomaan ”vaihtelua”.
Kaikista hurjimmat suunnitelmat ovat tulleet Baijerin suunnasta. Bayernin kerrotaan suunnitelleen lakitoimiston avustamana ratkaisua, jossa sarjaan osallistuvat seurat jättäisivät myös kansalliset sarjansa. Ainakaan moisen skenaarion realisoituminen ei ole huhupuheidenkaan mukaan todennäköistä, koska kulisseissa seurojen kanssa vääntänyt Uefa paransi hyvityksenä suunnitelmien hillitsemiselle suurseurojen rahanjakoa nyt jo käytävistä europeleistä.
Superliigan taustalla on tietenkin pyrkimys tehdä entistä kovempaa jalkapallobisnestä. Ottelut Euroopan ”kakkostason” sarjojen huippujoukkueita vastaan eivät vedä samanlaisia massoja telkkareiden tai suoratoistopalveluiden ääreen kautta maailman kuten esimerkiksi Espanjan El Clásico. Maanosan viiden suurimman liigan (Valioliiga, Bundesliiga, La Liga, Ligue 1, Serie A) televisiosopimukset tuottavat yhteensä 15 miljardin euron tuoton sarjoille viime vuodelta olevan Deloitten tiedon mukaan. Summa on yli tuplaantunut kuluneen vuosikymmenen aikana suurimpien voittojen tullessa Valioliigasta.
Rankinta kansainvälisen jalkapallon kannalta suunnitelmissa olisi se, että Superliigaan osallistuvien seurojen yhteistyö Uefan kanssa tyrehtyisi. Näin ollen huippupelaajat eivät olisi välttämättä maajoukkueidensa käytettävissä kovinkaan helposti. Tosin kulisseista tihkuneiden tietojen mukaan Superliigasuunnitelmia on käytetty paljolti keppihevosena, jolla on pyritty kiristämään Uefalta myönnytyksiä euroliigojen kehittämiseksi suurseurojen mieleen. Jo tälle kaudelle reitti Mestarien liigaan kävi hankalammaksi matalammalta tasolta ponnistaville, koska vain kuusi seuraa pääsi sinne karsintojen kautta
Superliigan taustalla on pyrkimys tehdä entistä kovempaa jalkapallobisnestä.
Vastaavia eliittiliigoja on suunniteltu aiemminkin. Sinällään kehityskulku on looginen, koska jyvät ovat erottuneet akanoista Euroopan huippuliigoissa. Esimerkiksi qatarilaisella talousdopingilla pyörivä PSG on juuri nyt voittanut Ranskan Ligue 1:sessa 12 ottelua peräkkäin. Tosin Mestarien liigassa menestys ei ole ollut niin upea, koska Kylian Mbappe ja Neymar joukkuetovereineen saattavat jäädä alkulohkoonsa. Leicesterin muutaman vuoden kaltaiset satutarinat altavastaajan voitosta ovat silti harvinaisuuksia, joskin tuovat bisneksenkin kaipaamaa satumaisuutta mukaan huippufutikseen. Mutta tämä suola katoaisi Superliigasta, eikä Daavid voittaisi Goljatia. Näin esimerkiksi tiistaina Belgradissa Punaisen Tähden päihitettyä maailmantähtien Liverpoolin.
Vakiorivin peleissä pelataan myös supermatseja, vaikka yhdenkään Superliigaan kaavaillun seuran mittelöitä ei tällä kertaa ole mukana. Toki esimerkiksi Etelä-Lontoon vieraspelissään Crystal Palacen kohtaava Tottenham on mukana Mestarien liigassa ja otti tiistaina 2–1-voiton PSV Eindhovenista. Harry Kane teki tuolloin työnsä pieteetillä laukoen kaksi maalia hollantilaisten verkkoon. Vaikka Spurs on kärsinyt loukkaantumisista, tämä peli on suora kakkonen.
Championshipin puolelta nostetaan esiin Norwich–Millwall. Takareisivammansa jälkeen kentälle palannut Huuhkajien maaliruisku Teemu Pukki haluaa varmasti pitää omansa sarjakärjessä. Kun Timo Soini vielä muinoin tarvitsi kansaa uransa tueksi, hän pyöri turuilla ja toreilla vierasjoukkueen kaulaliinan kanssa. Nyt ulkoministerille tulee lauantai-iltana paha mieli. Ykkönen.
Vakioveikkauksen peliaika päättyy lauantaina 10.11. klo 16.58. Kansan Uutiset suosittaa 64 merkin järjestelmää: 1(X), X(2), 1, X(1), 2, 1, 1, 1(X), 1, 1(2), 1, 2, 2(X).
VIIKON VÄITE: Huima menestys kentillä ei välttämättä näy taloudellisena pelisilmänä. Kaiken mahdollisen maailmanmestaruutta myöten voittanut Brasilian Ronaldinho lopetti uransa vuonna 2015. Rahaa tuli pelivuosina miljoonia euroja, mutta tällä hetkellä miehen passi on takavarikoitu miljoonien velkarästien vuoksi. Pankkitilikin on varsin tyhjä, koska espanjalaisen Marca-lehden mukaan siellä on tällä hetkellä peräti kuusi euroa valuuttaa.