Muun muassa 50:tä miljoonaa teollisuusalojen palkansaajaa ympäri maailmaa edustava IndustriAll Global Union on ilmaissut tukensa suomalaisille palkansaajille.
Tukeaan ovat osoittaneet myös 12:ta miljoonaa elintarvike-, majoitus- ja ravitsemisalan työntekijää edustava IUF ja lähes seitsemää miljoonaa työntekijää edustava teollisuusalojen Euroopan kattojärjestö IndustriAll European Trade Union.
Myös 43:a miljoonaa palkansaajaa edustava Euroopan Ammatillinen yhteisjärjestö EAY on ilmoittanut tuestaan suomalaisille palkansaajille.
Pohjoismaisten palkansaajajohtajien mukaan tilanne Suomessa on poikkeuksellinen. Pohjolan ammatillinen yhteisjärjestö PAY edustaa noin yhdeksää miljoonaa palkansaajaa. PAY onkin ilmoittanut, ettei se hyväksy Suomen hallituksen toimia.
PAYn mukaan Suomen hallituksen julkistamat toimet kilpailukyvyn parantamiseksi romuttavat pohjoismaisen mallin mukaisen sopimisen ja vaarantavat koko vapaan sopimusoikeuden. Suomen hallitus rajoittaa työmarkkinajärjestöjen vapaata neuvotteluoikeutta. Se ei ole hyväksyttävää.
Lisäksi tukea on tullut runsaasti eri maiden keskusjärjestöiltä ja ammattiliitoilta.
Mielenilmauksen järjestävät SAK, Akava ja STTK muistuttavat, etteivät ne vastusta talouden saattamista kuntoon. Palkansaajajärjestöt korostavat, että mahdollisten toimien tulee kuitenkin olla tasapuolisia ja niistä tulee neuvotella kaikkien työmarkkinaosapuolien kanssa.