Keinutuolifilosofiaa osa 17
Ajatuksissamme voimme ajaa sen verran ylinopeutta nykyhetken kiihkeään twiittailurytmiin verrattuna, että voimme tarkastella, mitä kaikkea SoteNatolandian hallitusten 24/7/365 -puuhakkuus on saanut aikaan vuoteen 2024 mennessä. Mistä ja miten meille silloin uutisoidaan.
Kymmeneen vuoteen mahtuu 3650 vuorokautta. Tuona aikana ainakin Kone Oy:n Antti Herlinille on kertynyt mukavasti nappulaa nykyisen yli kolmentuhannen miljoonan euron lisäksi. Tienaahan hän jo nyt minimipalkan verran eli 1 600 euroa minuutissa. Tämä todetaan sen havainnollistamiseksi, että joillekin aika on rahaa ja toisille puolestaan jää rajaton määrä rahatonta aikaa.
Kymmenen vuoden aikana kertyy SoteNatolandian pää-äänenkannattajan arkistoihin 3650 pääkirjoitusta, joissa tautologialta ei varmaankaan voida välttyä. Pääkirjoitusten kertomien päivittäistarinoiden tulkinta jäänee lukijalle. Lopullista totuutta ei edes pää-äänenkannattajalta voida vaatia. Suuntaa voidaan antaa, jos on tiedossa, mistä suunta milloinkin otetaan.
Onhan lopullista totuutta etsitty Raamatustakin jo parituhatta vuotta, eikä tulkintaerimielisyyksistä ole päästy eroon. Trenton kirkolliskokous kesti peräti 18 vuotta. Seitsemäntoista vuotta Martti Lutherin kuoleman jälkeen Euroopan koulutetuimmat miehet päätyivät päätöslauselmaan, että kirkkokuria oli kovennettava, anekauppa lopetettava ja piispojen oli pidettävä pappeja ankarasti silmällä. Nämä ns. vastauskonpuhdistuksen saatesanat määräsivät Euroopan kohtaloita seuraavat sata vuotta, kunnes 1648 solmittiin Westfalenin rauha 30-vuotisen uskonsodan päättymisen merkiksi.
Kymmenen vuoden kuluttua SoteNatolandiassa nähtävästi uutisoidaan lyhyesti muun muassa:
-Olkiluodon ydinvoimalan valmistumiselle myönnettiin viiden vuoden lisäaika.
-Nato hyväksyy yhdessä Venäjän kanssa, että noin vuonna 2040 valmistuvan Pyhäjoen Rosebad -ydinvoimalan ydinjätteet voidaan upottaa sellaisenaan Perämereen.
-Nato ja Sote valmistautuvat sotaan köyhyyttä vastaan yhteisillä Pohjois-Suomessa
pidettävillä ”Sossiunatkoon” sotaharjoituksilla.
-EU nimittämässä Jyrki Kataisen Suomen maaherraksi, mikäli Kataiselle ei löydy vielä merkittävämpää eläkevirkaa.
-Hallitus päätti pidentää eläkeikää niin, ettei siihen enää ainakaan lyhyempikasvuiset ylety.
-Sauli Niinistö ja Martti Ahtisaari YK:n Nato-seminaarissa: SoteNatolandialla olisi montakin ottajaa, jos täältä löytyisi vielä edes jotain otettavaa tai maasta pois vietävää.
-Seinäjoen Tangomarkkinat yhdistetään Kuninkuusraveihin. Fuusion uskotaan lisäävän reilusti metvurstin menekkiä. Yhteisfestivaalin tunnussäveleksi valittiin ”Juokse sinä humma,” josta tulee pakollinen kilpailukappale Tangokuningas ja -kuningatarkilpailussa. Toisena tunnussävelehdokkaana oli ”Valjastajan parempi tanko.”
-Viimeinenkin kulttuurintutkija irtisanottiin Helsingin yliopistosta. -Jo oli aikakin, sillä tämän maan kulttuuri lakkautettiin jo Harri Holkerin hallituksen aikana, kommentoi Helsingin yliopiston rehtori irtisanomista. Irtisanomisen jälkeen kulttuurintutkimuslaitoksella työskentelee yksi siivooja ja kaksi vahtimestaria. Molemmat virat on ulkoistettu, vaikka työt tehdäänkin sisätiloissa.
– Koko ohjelmatuotantonsa ja kaikki lähetyksensä Kiinaan siirtänyt Yleisradio on tyytyväinen viime vuoden lähetystuloihinsa. -Tässä tuntee olevansa samanlaisessa lähetystehtävässä kuin lähetyssaarnaajat aikoinaan, Yleisradion toimitusjohtaja totesi Pekingissä.
-Paavo Väyrynen ilmoitti Brysselin lentokentällä ”pienessä glögissä”, ettei aio enää jatkaa EU:n ulkopuolisena ministerinä ensi kevään vaalien jälkeen. Muista jatkoaikeistaan Väyrynen ei halunnut vielä kertoa, mutta niistä ei kuulema ole pulaa.
-Nato ja Venäjä sopivat yhteisestä Pultavassa käytävästä kokeellisesta ydinsotakertausharjoituksesta. Lopullisesta ydinsodasta päätetään näiden kertausharjoitusten jälkeen. -Lopputulos ratkaisee, vaikka päämäärällä enempää kuin määränpäälläkään ei ole mitään väliä, koska sota itsessään täyttää molempien osapuolten toiveet ja odotukset, osapuolet totesivat.
Tässä 25-osaisessa juttusarjassa tarkastellaan maailman menoa keinutuolifilosofian perspektiivistä.