Kansallisteatterissa ensi kertaa työskentelevien Leea ja Klaus Klemolan uutuusteos kertoo ihmisen kaipuusta jonkin häntä itseään suuremman yhteyteen.
Maaseudun tulevaisuus kantaesitetään Suurella näyttämöllä 26. marraskuuta. Se sisältää lajit ylittävää rakkautta, toisia todellisuuksia, henkistä elämää ja arkista aherrusta eli runsaasti kutomista yli vaikeuksien vesien.
Leea Klemolan ohjaama ja yhdessä Klaus Klemolan kanssa kirjoittama näytelmä sijoittuu maaseudulle, Suomen suurimpaan lääniin, jossa eläimet ovat virallisesti saaneet läpi vaatimuksensa siitä, että jokainen heistäkin on laulun arvoinen.
Tuotantoeläinten pito on täten käynyt kannattamattomaksi. Halvaantuneen lampaan vanhainkotipaikka maksaa kuukaudessa enemmän kuin hänestä koko elinaikanaan lypsetystä villasta saa rahaa. Läänissä pitkäaikaistyöttömien eläinten lukumäärä on maamme korkein. Tähän lopun alun maailmaan rantautuu entinen tanssiorkesterin rumpali ruotsinlaivalta, vahvistaakseen suhdettaan uuteen, sisäisesti rikkaaseen elämäänsä, eli ryhtyäkseen lammaspaimeneksi.
Sisaruspari Leea ja Klaus Klemolan yhteistyönä on aiemmin syntynyt kehuttu Arktinen trilogia: Kokkola (2004), Kohti kylmempää (2008) ja New Karleby (2011).
Kansallisteatterin syyskauden lopun ensi-iltoja ovat myös Maksim Gorkin Pohjalla, Tuomas Kyrön uutuusromaanin tuore dramatisointi Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä Harold Pinterin Petos.