SEL on julistanut elintarvikealalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka alkaa perjantaina 7. helmikuuta ja päättyy sunnuntaina 9. maaliskuuta. Kiellon tavoitteena on vauhdittaa neuvotteluja elintarvikealan työehdoista.
– Tavoitteenamme on sopia tolkulliset työehdot ja riittävät, ostovoimaa parantavat palkankorotukset kaikille elintarvikealan työntekijöille. Haluamme reiluilla työehdoilla varmistaa, että elintarvikeala on vetovoimainen ala, jolle riittää työntekijöitä jatkossakin, sanoo SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen liiton tiedotteessa.
Työtaistelutoimi koskee kaikkia työpaikkoja ja töitä, joissa noudatetaan SEL:n ja Elintarviketeollisuusliiton (ETL) välisiä työehtosopimuksia. Sopimusten piirissä on noin 25 000 työntekijää. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske hätä- tai suojelutyötä.
SEL:n ja ETL:n väliset elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset päättyivät 31. tammikuuta, eikä uusista työehdoista ole vielä sovittu. Neuvotteluja leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista jatketaan 5. helmikuuta.
Juttua päivitetty 4.2. kello 11.50: Korjattu ylityökiellon päättymisajankohta.