Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson oli ykkönen nuorten EU-vaaleissa. Niihin osallistui 85 koulua 18 eri maakunnasta. Ääniä annettiin tasaisesti ympäri maata.
Vaalit pidettiin 13. toukokuuta ja ne järjesti Eurooppanuoret.
Kaikkiaan vasemmistoliitto saisi kolme edustajaa Euroopan parlamenttiin, jos nuoret päättäisivät. Anderssonin lisäksi puolueesta valittaisiin myös Maija Kuivalainen (6.) ja Riku Nieminen (12.). Vasemmistoliitto olisikin suurin ryhmä yhdessä perussuomalaisten kanssa.
Nuoret valitsemat mepit olisivat nuorempia.
Somenäkyvyys vaikuttaa
Eurooppanuoret arvioi, että äänestyksessä menestyivät erityisesti sellaiset ehdokkaat, joilla on paljon näkyvyyttä nuorten suosimissa sosiaalisen median kanavissa. Anderssonin jälkeen eniten ääniä saivat perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen ja SDP:n Ville Merinen, joilla molemmilla on Tiktokissa suhteellisen laaja seuraajakunta.
Järjestöstä todetaan myös, että somenäkyvyyden lisäksi ehdokkaan ikä näyttää vaikuttavan nuorten äänestyspäätöksiin. Esimerkiksi vihreistä kärkiehdokkaaksi nousi vasta 18-vuotias Unna Eteläinen.
Ylipäätään nuoret valitsemat mepit olisivat nuorempia kuin varsinaisessa vaalissa läpi menneet.Valittujen keski-ikä olisi 41,8 vuotta, kun nyt istuvan parlamentin suomalaismepit ovat keskimäärin 57,9-vuotiaita.
Nuorten vaalissa valituiksi olisivat tulleet myös Mika Aaltola (kok.), Simo Grönroos (ps.), Anna-Maija Henriksson (r.), Dimitri Qvintus (sd.), Eero Ahtola (lib.), Elsi Katainen (kesk.), Mika Kasonen (kok.), Vilhelm Junnila (ps.) ja Tanja Airaksinen (sd.).