Teuvo ”Teve” Vuorenpää syntyi Jämsänkoskella Möntölänmäellä Atle ja Helmi Vuorenpään perheen esikoisena. Isä oli työssä tehdasyhtiön puuvarastolla. Pieni maatila tuotti ruokaa omaan tarpeeseen ja jotakin liikeni myös myyntiin. Maatilalla riitti tekemistä ja nuorena Teuvo työskenteli välillä setänsä kuorma-autossa apumiehenä. Työttömyys ja sen myötä elämän niukkuus tulivat myös tutuksi.
Pitkäaikainen työpaikka löytyi sittemmin Jämsänkosken kunnalta, jonka palveluksessa työvuosia kertyi lähes 30. Eläkkeelle Teuvo jäi työnjohtajan tehtävästä.
Teuvo meni naimisiin Liisansa kanssa 1964 muutaman avoliittovuoden jälkeen. Yhteisiä vuosia puolison kanssa kertyi yli 60. Lapsia syntyi perheeseen kolme. Tärkeäksi vapaa-ajan paikaksi tuli kesämökki, joka oli aktiivisessa käytössä noin 50 vuotta. Siellä saunottiin, marjastettiin ja kalastettiin. Usein kaloja riitti Möntölänmäen koko naapurustolle ja monille muillekin.
Työuraan verrattava elämänvaihe muodostui lukuisista luottamustehtävistä. Sodassa ollut vanhempi SKDL:n päättäjäpolvi alkoi väistyä 1960-luvulla ja nuorempia voimia tarvittiin jatkamaan yhteisten asioiden hoitoa vahvasti vasemmistolaisessa kunnassa. SKDL oli pitkään suurin puolue ja sen edustajilla oli useita avaintehtäviä hoidettavanaan.
Teuvo ehti olla jonkin aikaan mukana järjestötoiminnassa ja tuli vähitellen ajetuksi sisään kunnallispolitiikkaan. Kunnanvaltuustoon hänet valittiin ensimmäisen kerran SKDL:n ehdokkaana 1960-luvun lopulla ja myöhemmin vasemmistoliiton edustajana. Valtuustovuosia kertyi lopulta 28. Valtuustovuosiin sisältyi lautakuntapaikkoja ja Teuvo oli yhtäjaksoisesti kunnanhallituksen (ja kaupunginhallituksen) puheenjohtaja 16 vuotta. Kunnan keskeisenä luottamushenkilönä lukuisia tehtäviä avautui myös läänin ja maakunnan tasolla.
Työväestön ja yhteiskunnan vähempiosaisten äänet nostivat Teuvon aikanaan valtuustoon. Kannattajajoukko laajeni, kun hänen nimensä ja työnsä tuli tutuksi. Työväestön ja vähempiosaisten elämän kohentaminen olivat Teuvolle politiikassa keskeisimmät tavoitteet. Työllisyys, sosiaalitoimi ja siellä erityisesti vanhukset olivat hänelle tärkeitä. Myöhemmällä iällään hän seurasi tyytyväisenä Linnakartanon alueen palvelujen laajentumista. Vanhustenmäen rakentaminen oli yksi monista hankkeista, joissa Teuvon työ tuotti tulosta.
Vuosikymmeniä kestänyt luottamustehtävien hoito teki Teuvosta Jämsänkoskella hyvin tunnetun. Lukuisat henkilöt kääntyivät hänen puoleensa elämänsä arkisissa pulmatilanteissa. Aina ei hänelläkään ollut suoraa tai nopeata apua annettavana, mutta ihmiset luottivat siihen, että hän vie asiaa eteenpäin. Myös monet järjestöt saivat Teuvosta hyvän tukijan, sillä hänellä oli painoarvoa asioiden edistämisessä. Edistyksellinen Osuuskauppaliike, Jämsänkosken Jyry ja Jämsänkosken Kotiseutuyhdistys saivat monien muiden järjestöjen tapaan Teuvosta aktiivisen toimijan ja puolesta puhujan.
Teuvo ei ollut Jämsänkosken ja Jämsän kuntaliitoksen kannattaja, mutta hänelle löytyi vielä mielekästä ja tuloksia tuottavaa tekemistä kuntaliitoksen jälkeenkin. Jäätyään eläkkeelle ja pois kunnallispolitikasta hän lähti mukaan Jämsänkosken Eläkeläisten toimintaan. Lisäksi hänestä tuli Asemanmäki-Arvenmäki asukasyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja ja hänen kaudellaan yhdistyksen Jämsänjoki Virtaa! -hanke valittiin valtakunnallisessa maaseutugaalassa Leader – oiva paikallisteko -sarjan voittajaksi 2012.
Viimeisten vuosien aikana sairaus verotti voimia. Vuosikymmenien työ yhteisten asioiden hyväksi tuli Teven osalta päätökseen, muiden vuoro on jatkaa.
Ansioistaan luottamustehtävien hoidossa Teuvo sai useita huomionosoituksia, joista tässä muutamia: Jämsänkoski -mitali 1993, Pitäjäneuvos 2001, Rochdale -ansiomerkki 2014 ja Kotiseutuliiton hopeinen ansiomerkki 2014.
Kotiseutuneuvos, seurannut pitkään Teuvo Vuorenpää uraa