Puoluekokouksen yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti keinoista, joilla Vasemmistoliitto voi päästä voiton tielle ensi vuoden eduskuntavaaleissa.
Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki muistutti, että puoluekokouksella on erittäin tärkeä merkitys ensi vuoden vaalien kannalta.
– Tässä kokouksessa hyväksyttävä poliittinen tavoiteohjelma on pohja meidän eduskuntavaalityöllemme. Siitä nostetaan ne teemat, joilla lähdemme eduskuntavaalikamppailuun.
Arhinmäki piti tärkeänä vaalityötä toreilla ja kansanjuhlissa, joissa tehdään tunnetuksi puolueen tavoitteita.
– Meidän pitää olla se puolue, joka kuuntelee ihmisiä ja tekee aloitteita sen pohjalta.
Niin Arhinmäki kuin myös puoluesihteeri Sirpa Puhakka muistuttivat tutkimuksesta, jonka mukaan 15-20 prosenttia äänestäjistä voisi äänestää Vasemmistoliitoa, kun puolue vaan saa viestinsä kunnolla perille.
Uusia äänestäjiä puolue voi Puhakan mukaan hyvinkin saada opiskelijoista, lapsiperheistä, pienipalkkaisista toimihenkilöistä.
Omat nurkat koluttava
Pirkanmaalainen Anssi Repo piti tärkeänä ehdokkaiden välistä työnjakoa piireissä.
– Kannattaa miettiä, minkälaisiin ihmisiin kukin ehdokas pystyy vetoamaan ja sovitaan missä, miten ja etenkin kuka mitäkin tekee.
Helsinkiläinen Pekka Saarnio painotti jalkatyötä ja omien nurkkien koluamista.
– Kuunnellaan ihmisiä ja keskustellaan heidän kanssaan esimerkiksi siitä, ketkä ovat luoneet tähän maahan sosiaaliturvan.
Sampo Villanen Helsingistä piti suurimpana ongelmana sitä, ettei ole osattu kertoa ihmisille, mitä puolue on heidän hyväkseen tehnyt.
Medianäkyminen tärkeää
Kalevi Suomela Helsingistä muistutti, ettei pelkkä jalkatyö riitä. Hän piti jopa tärkeämpänä mediassa näkymistä.
Olli Ketola Pohjanmaalta piti tärkeänä alueellisesti hyvää ehdokasasettelua ja sitä, että kaikki ehdokkaat lähtevät kisaan samalta viivalta.
Helsinkiläinen Eija Loukoila painotti Vasemmistoliiton mielikuvan rakentamista.
– Ei riitä se, että kotinurkkia kolutaan, vaan myös se, miltä puolue näyttää mediassa. Brändi on luotava ja se on pitkäaikainen työ.
Omaan blogiin netissä kirjoittava Teemu Hiilinen Uudeltamaalta kertoi, että hänen juttujaan käy lukemassa yli tuhat ihmistä.
– Sen lisäksi, että me tehdään jalkatyötä, meidän täytyy olla mukana myös sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media käyttöön ja me voitetaan vaalit.